Heerlijk genieten in de Sky Lagoon op IJsland

Margreth Door Margreth

Wil je tijdens je vakantie op IJsland lekker ontspannen en genieten van de warmwaterbronnen die er te vinden zijn? Dan is de Sky Lagoon een mooie warmwaterbron om te bezoeken. Hoewel de Blue Lagoon het meest bekend is, is de Sky Lagoon stiekem veel mooier (en vaak rustiger). Het ligt vlakbij de hoofdstad Reykjavik, waardoor het ook goed bereikbaar is 😊 In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips.

De Sky Lagoon


sky lagoon reykjavik
De Sky Lagoon in Reykjavik © Margreth

Wat is de Sky Lagoon precies?

De Sky Lagoon is een geothermisch bad in IJsland. Het water in de Sky Lagoon is afkomstig van natuurlijke bronnen. Het water is eigenlijk kokend geothermisch water, maar het wordt vermengd met koud water, om de temperatuur aangenaam te maken 😊

De Sky Lagoon ligt vlak bij de hoofdstad Reykjavik in het plaatsje Kópavogur. Het is met de auto slechts een kwartiertje rijden, maar je kunt er ook met de bus komen. De lagoon ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan, vanuit het heerlijk warme water in de infinity pool heb je dus een prachtig uitzicht over de zee 😍

Waarom de Sky Lagoon een aanrader is

Er zijn verschillende geothermische baden in IJsland. De meest bekende is de Blue Lagoon. De Sky Lagoon bestaat pas sinds 2021 en is dus nog erg nieuw. De inrichting en faciliteiten zijn super modern en luxe. Het grote voordeel van de Sky Lagoon is de gunstige ligging ten opzichte van Reykjavik. Je kunt dus makkelijk een dagdeel naar de Sky Lagoon gaan vanuit Reykjavik.

Verder is de Sky Lagoon een echte aanrader als je zonder kleine kinderen reist, de Sky Lagoon is namelijk alleen toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene). Hierdoor is deze lagoon over het algemeen een stuk rustiger dan andere geothermische baden.

Nog een voordeel van de Sky Lagoon is dat je gewoon met je haren in het water kunt. In veel geothermische baden wordt dit afgeraden, vanwege de invloed van de samenstelling van het water op je haren. In de Sky Lagoon is het echter geen enkel probleem om gewoon je haren nat te maken 😊

Daarnaast is de omgeving echt prachtig! Je bevind je in de natuur, aan de rand van de Atlantische Oceaan met rotsen om je heen. De hele vibe is gewoon heel fijn! 😍

Sky Lagoon IJsland Reykjavik
© Margreth

Tickets voor de Sky Lagoon

Je kunt online een slot boeken voor je bezoek aan de Sky Lagoon. Zeker in de drukkere perioden van het jaar is het aan te raden om vooraf te reserveren. Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten:

1. Pure Lite: hiermee krijg je toegang tot de lagoon, je kunt zo lang blijven als je zelf wil.

2. Sky Lagoon Pure Pass: dit is gelijk aan het Pure Lite pakket met hierbij extra één deelname aan het zeven staps ritueel. Dit ritueel bestaat onder andere uit een bezoek aan de sauna, de stoomcabine, een scrub en een koud dompelbad. Het is een echte toevoeging aan je Sky Lagoon ervaring!
🎟️ Bestel hier je toegang tot de Sky Lagoon met het zeven staps ritueel! 💆‍♀️

3. Sky Lagoon Sky Pass: hetzelfde als het Pure pakket, met als extra de mogelijkheid om meerdere keren aan het ritueel deel te nemen. Ook krijg je bij dit pakket een privé kleedkamer en douche.
🎟️ Bestel hier

4. Met transfer vanuit Reykjavik: heb je geen huurauto geboekt op IJsland? Geen probleem. Je kunt de bus pakken vanuit Reykjavik, of een ticket inclusief transfer boeken
🎟️ Bestel hier een ticket met transfer

Zo ziet een bezoek eruit

Je kunt je met je e-ticket melden bij de balie van de Sky Lagoon. Je krijgt dan uitleg over de lagoon en waar je alles kunt vinden. Je krijgt een polsbandje, waarmee je de lockers kunt openen en sluiten. Ook worden eventuele drankjes op dit bandje gezet. Aan het eind van je bezoek reken je deze vervolgens af.

Als je een Pure of Pure Lite ticket hebt, krijg je toegang tot de gezamenlijke kleedkamer. In deze kleedkamer is voldoende ruimte. Er zijn heel veel lockers, bankjes en wastafels met spiegel en föhn voor als je uit de lagoon komt. Voordat je de lagoon in gaat, dien je eerst te douchen. Volgens IJslandse traditie douche je naakt. Wel zijn er in de doucheruimte eigen douches met ‘hokje’ eromheen. Je kunt in de douche gebruik maken van heerlijke douchegel en/of shampoo.

Na het douchen ga je in badkleding richting de lagoon. Je hoeft geen eigen handdoek mee te nemen, bij de ingang (en dus ook uitgang) van de lagoon liggen handdoeken klaar die je gratis kunt gebruiken 🙂 Je loopt vanuit de douches zo de heerlijk warme lagoon in.

Je loopt tussen de rotsen en omringd door damp van het warme water richting het open gedeelte van de lagoon. In de lagoon zelf zijn verschillende plekken waar je lekker kunt zitten. Ook is er een leuke waterval, waar je onder kunt gaan staan! Verder is er een bar waar je wat te drinken kunt halen voor in de lagoon.

De warmte van het water varieert tussen de verschillende delen van de lagoon, je kunt dus zelf een beetje bepalen welke temperatuur voor jou lekker is. Als je het Pure of Sky pakket hebt geboekt, kun je deelnemen aan het 7 staps ritueel direct naast de lagoon. Als je de lagoon uitgaat, kun je een handdoek pakken en je vervolgens weer afspoelen onder de douche.

GeoSea: alternatief in het Noorden van IJsland

Zoals gezegd vind je de Sky Lagoon vlak bij de hoofdstad Reykjavik. Ben je op zoek naar een geothermisch bad in het Noorden van IJsland? Dan is Geo Sea in Husavík een echte aanrader. Deze lagoon is iets kleinschaliger dan de Sky Lagoon, maar heeft ook een unieke ligging aan de oceaan. Er is ook een heerlijke stoomcabine aanwezig. Als je mazzel hebt, kun je zelf nog walvissen spotten terwijl je heerlijk in het warme water dobbert!! 🐳 Want wist je dat Husavík een van de beste plekken is om walvissen te spotten op IJsland?!

In Geo Sea heb je niet 1 bad met verschillende delen, maar 3 losse baden. Ieder bad heeft weer een andere temperatuur. Er is ook een extra warm bad, vanuit waar je ook een drankje bij de bar kan halen.

Geo Sea warmwaterbron ijsland husavik
Geo Sea in Husavík © Margreth
Geo Sea warmwaterbron ijsland husavik
Geo Sea in Husavík © Margreth

Praktische informatie

  • Je hoeft bijna niets mee te nemen naar de lagoon. Je hebt alleen badkleding en eventueel een haarborstel nodig. Daarnaast kun je natuurlijk nog verzorgingsproducten voor je huid en/of haar meenemen voor als je uit de lagoon komt. 
  • Behalve relaxen in de lagoon, is het natuurlijk ook leuk om foto’s te maken van de lagoon. Je mag je mobiele telefoon namelijk gewoon meenemen! Daarom raden wij aan om (als je foto’s wil maken) een waterdicht hoesje voor je mobiel mee te nemen.
  • Je kunt voor de Sky Lagoon je auto parkeren, er is ruim voldoende plaats. 
  • Doordat het water heerlijk warm is, kun je de lagoon ook in de IJslandse winter bezoeken. Het maakt ook niets uit of het bijvoorbeeld regent. De kou en regen buiten maakt de lagoon misschien nog wel lekkerder om in op te warmen 😊
  • Ben je in de donkere maanden in IJsland? Hoe cool is het om het Noorderlicht te spotten vanuit de lagoon? Zowel de Sky Lagoon als Geo Sea zijn tot laat op de avond open, je kunt dus wat later gaan op een heldere avond, om het Noorderlicht te kunnen zien vanuit het water.
  • In sommige maanden is er geen Noorderlicht te zien, maar dan is het juist prachtig om de zonsondergang vanuit de lagoon te bekijken.
  • Zowel bij de Sky Lagoon als bij Geo Sea is er een cafétje aanwezig waar je voor of na je bezoek iets kunt eten en/of drinken.

Tip: bestel alvast je tickets